Sånt pratar vi om på fikat....

Dagens fiakämne - jämmställdhet.
 
Vi är ett bra gäng på jobbet. En blandning av män och kvinnor som alla har skinn på näsan och åsikter och som gärna delar med sig av egna erfarenheter och tyckanden.
 
Vi var rörande överens idag. Inte ens sådär skojigt busigt tokroligt elaka, bara överens. Jämmställdhet handlar om att dela bördan av vardagen. Att dela glädje och sorg. Att älska och ta hand om varandra lika mycket, fast varochen på sitt sätt. Det handla rinte om att tvätta varannan gång eller att dela föräldraledigheten i exakt lika stora delar.
 
Det handlar om att DELA. Du gör detta och jag gör detta. VI gör detta tillsammans. Så länge båda är nöjda med fördelningen så blir det ju jämställt. Skit samma om hon lagar maten och han lagar bilen. Det värsta vore väl att dom gjorde häften var. Tänk dig ett par som båda ska mecka med bilen och laga middag samtidigt! Eller att snickaren lagar middag åt sin sjuksköterskefru medan hon bygger på den nya altanen. Varför skulle det vara en lysande arbetsfördelning? man ska väl göra det man tycker om, det man är bäst på och det som gör att ens egna familj fungerar bäst.
 
Låt inte Vänstern, Socialdemokraterna och Miljöpartiet berätta för er att er familjesituation är dålig. Om ni är nöjda så är det bra för er. Låt inte partipoloitik styra hur ni vill ha det hemma. Varför är det bäst om föräldrarna delar lika på föräldraledigheten? Kan inte vuxna människor avgöra själva?
 
Jämställdhet = Vi delar lika på bördan av vardagen. Du gör DETTA och jag gör DETTA.
 
Bra va?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0