Paint it black

I see a red door, and I want to paint it black
 
 
 
 

En fråga

Jag har aldrig träffat A's familj. Jag känner dom inte.
 
Jag har skickat en massa presenter till dom. Snäll på gränsen till dumhet, that's me you know.
 
Kan man inte då begära att dom svarar med ett enkelt "Tack"?
 
Ett sms kanske? Kanske att A ringer upp och säger "Dom gillar grejerna".
 
Ett kort litet inlägg på Facebook kanske? "TACK". Använd google translate om du inte kan svenska/engelska.
 
Jag kan skriva arabiskt "Tack". Kolla här... : شكرا
 
Fast jag har ju inget att säga tack för. Efter 3,5 år har dom aldrig skickat så lite som ett vykort (kort) till mig.
 
Ska det vara så svårt att bara säga "TACK"?
 
..
 
 
 

Svart är det nya ful.

Det här med att känna RÄTT är inte helt enkelt verkar det som.
 
Plötsligt är alla i Sverige galet överkänsliga för svarta bilder. Makondes tårta, som var en protest MOT rasism och kvinnoförtyck, blir ett galet skrik i hela Norden om att svenskar är rasister.
 
Han är ju svart själv.... eller?
 
Ett barnsaga om små gulliga barn, som mest ser ut som gosedjur i bjärta kulörer, ska förbjudas för att en av dom råkar vara svart. Det är fan ingen som protesterar mot den gulliga vita saken med rosa klänning. Och den får mig att bli arg. Det är ju en nidbild av alla svenska småtjejer som är vita, gulliga, rosa osv. Och kaninöronen sen? Varför ska man förbjuda en barnfilm som HYLLAR olikheten?
 
 
Tintin ska tas bort från bokhyllorna (och idag kom han tillbaka igen...).För att det någonstans i texten nämns att svarta är dummare än vita. Det är inte riktigt DET jag minns av alla Tintin-äventyren. Jag minns Haddoc och Milou och Dupontarna och vilda jakter. Vem minns det där som får biblioteket att reagera? Gör du?
 
 
Jag minns inte ens att jag läst "Tintin i Kongo". Jag minns mest månfärder, pyramider, öknar, djungler, båtar, galna figurer, saker som sprängs och flygplan.
 
 
Ingen förbjuder Lars Vilks föresten......
 
 
Och jag är bara arg hela tiden. Jag känner ilska och besvikenhet. Är det egentligen missriktade känslor? Borde jag vara ledsen och känna saknad och längtan ist? Visst vill jag "förbjuda" 5-veckors resor till Irak, men det kan jag inte och jag är maktlös. Någon annan bara bestämmer och säger "så här är det" (gilla läget!) och jag vägrar acceptera. Jag är tjurskallig och sur. Jag är Lars Vilks. Jag vill göra en nidbild till.
 
Kanske är det så att våra missriktade känslor egentligen är en protest mot att vi ska vara så jävla lagom, mellanmjölk, svennebanan, ödmjukt, pascifistiskt neutrala jämt? Kan inte en svensk få lov att göra en svart tårta? Kan inte en svensk få lov att göra en barnfilm om olika barn, varav ett är svart, och kan inte jag/vi få lov att tycka/tänka/läsa/begrunda/leva utan att någon annan sätter upp normen för oss?
 
Kan inte jag få lov att vara besviken?
 
Kan inte jag få lov att läsa/se vad jag vill?
 
I want to paint it black!!!
 
..

Haddile och dom sju elaka migrationsverksgubbarna

Jag förstår verkligen inte Migrationsverket.
 
Det finns TRE viktiga punkter, som skulle få vilken förhärdad barnlös psykopat som helst att vekna i hjärtat och få tårar i ögonen:
 
1. Åldern - Haddile är bara TVÅ (2) år gammal. Hur kan man som handläggare på Migrationsverket slita ut en 2-åring från en familj och skicka iväg henne till ett främmande land? Hur i hela friden ska en 2-åring klara sig på egen hand? Så små barn är helt värnlösa och fruktansvärt beroende av en trygg familj/mamma/pappa. Skicka iväg din egen 2-åring ensam på en buss så får du se. Skulle DU vilja göra det? Nej, just det. Våra småttingar sätter vi inte ens på en buss hem till mormor, fast det är bara 10 minuters resa tvärs över stan, men en försvarslös stackars utlänning, det går ju bra det.
 
2. Könet - Detta är en flicka. Vi vet ju alla att det i världen är otryggt att vara ett ensamt barn, men det är tusen gånger farligare för flickor. VADSOMHELST kan ju ske. Jag får ont i magen bara jag tänker på hur en liten flicka kan "försvinna" och utnyttjas och tillochmed dödas utan att någon jävel bryr sig. Jag vill inte ens formulera orden här på skärmen, för dom är så otäcka. Kan ingen på Migrationsverket förstå att en ensam liten flicka som skickas till ett främmande land är samma sak som en dödsdom? Tänk bara på det som hände för några veckor sedan med den ensamme pojken från Afghanistan. Det var ju ändå en pojke och 14 år gammal. Detta är en 2-årig flicka. Jag ryser vid blotta tanken.....
 
3. Ensamheten - Det finns ingen mamma som tar emot henne i Frankrike. Jag skulle nästan kunna förstå ett utvisningsbeslut om det fanns en trygg och frisk mamma i Frankrike som väntade Haddile, men nu finns det ju inte det. Det finns bara franska myndigheter, barnhem och gudvetvad som väntar henne. Även om franska myndigheter lyckas hitta hennes mamma, så kanske hon inte är frisk eller har möjligheter att ta hand om Haddile. Kan inte Migrationsverket lika gärna sätta ut den oönskade lilla ungen i skogen till vargarna här hemma i Sverige? Det är väl en bra svensk tradition. Så gjorde väl hjärtlösa gubbar med små flickebarn förr i tiden?
 
Det finns en barnkonvetion. Det finns FNs mänskliga rättigheter. Det finns väl någon handläggare på Migrationsverket som faktiskt har barn själv, som har en själ och ett hjärta och som är beskaffad med lite gott omdöme? Be den människan handlägga ärendet.
 
Så skriver Aftonbladet att kungafamiljen följer ärendet. VA? Vad menas med "följer"? Att dom läser Aftonbladet kanske? Är det inte vår kära drottning som startat Childhood Foundation? Är det inte vår söta Prinsessa som leder verksaheten på New York kontoret? Kan inte dom sätta in alla sina resurser för att hjälpa Haddile? Kanske att hitta hennes mamma eller att få henne att stanna i Sverige. Eller är det så att Childhood inte hjälper barn? Dom kanske bara hjälper drottningar och prinsessor?
 
Min uppmaning är bara en:
 
HJÄLP detta lilla barn!
 
 
 
 

Att vara mamma

Såg ni TV4s morgonprogram imorse?


Det handlade om ett gammalt reportage från 1997. Det var en familj som fått en dotter med Downs Syndrom. Dom beslöt sig för att lämna kvar henne på sjukhuset för dom ville inte ha ett barn med fel på. Dom åkte hem utan henne.


Som tur var ångrade dom sig och en vecka senare hade dom flickan, Alice, hemma hos sig och hennes storasyster.


Idag är det 15 år senare och Alice är en underbart söt tjej som är sådär typisk DS och älskvärd och go och mysig. Familjen skaffade 2 barn till och har 4 totalt.


Jag kollade reportaget och blev helt ledsen. Tänk att föda ett barn och bara känna att man inte vill ha det.

Jag tänkte på mina två killar och på vad jag skulle kunna gör aför dom. Den kärleken jag kände för dom direkt var enorm och den är ännu större idag. Jag skulle kunna göra allt, vadsomhelst, hur mycket som helst för dom.

Att vara mamma är att ha äkta kärlek för någon livet ut.


Apropå förra inlägget...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/dags-att-ta-plats-och-sla-klackarna-i-taket_7461636.svd?fb_action_ids=10151067919575665&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210151067919575665%22%3A435679826484957%7D&action_type_map=%7B%2210151067919575665%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=[]

Snälla män sökes!!!!

Har ni märkt en sak i mediaflödet denna sommar?
 
Det ökade våldet..... Morden....misshandeln......våldtäkterna
 
Män som dödar sina kvinnor för att dom haft fräckheten att lämna honom.
Unga män som misshandlar en tjurig gubbe.
Breivik ska vi ju inte ens börja diskutera....
Unga kvinnor som försvinner och hittas i plastpåse i skogen.
Systrar som blir dödade av sina bröder.
13-åring som blir dödad av sin granne.
Flyktigpojke som blir våldtragen och hotas att skickas tillbaka till dom som gjorde det.
Eländet tar aldrig slut
 
Män som sargar, dödar, våldtar, misshandlar och inte ens bryr sig om att det är försvarslösa individer dom ger sig på. Barn. Små flickor. Unga. Äldre. Sina barns mammor. Listan blir brutalt lång.
 
Samtidigt visar statistik från bla sydamerika att antalet anmälda fall av kvinnomisshandel ökat otroligt mycket. Antalet brutala mord på fruar/flickvänner ökar.
 
Det är män som står ansvariga för dessa brutala attacker på dom mest svaga och försvarslösa i samhället. Män som egentligen borde vara försvarare är ist förövare.
 
Har det alltid varit så, men förut varit tyst?
 
Har det hänt något dramtiskt i världen?
 
När jag läste om den afganske pojekn som våldtogs brutalt av tre italienska män, som skulle ta emot honom som ensamt fyktingbarn, vände det sig i magen på mig. Jag kräktes nästan av den omedelbara smärtan. Hur är man funtad i huvudet när man gör något sådant? MÄN???
 
Och sommarens alla otaliga mord på fd fruar lämnar en sur och bitter eftersmak av manligt ego. Man vill inte ens slicka fingret för att kunna vända blad i tidningen, för man kanske får den där äckliga smaken i munnen. Smaken av "Jag är man så jag gör vad fan jag vill med dig kvinna!". Dom kan tillochmed döda kvinnor mitt framför ögonen på deras gemensamma barn! Hur är man funtad i huvudet då?
 
Och sedan har vi alla dom män som ska besluta i ärendet efteråt. Hur är man funtad i huvudet när man säger att "killen ska utvisa utan känslor"? Har inte denna perso negna barn? Har han ingen medmänsklighet? Har han själv gjort likadant och tycker det är OK att behandla små flyktigpojkar på detta vis? Hur är man funtad i huvdet när man bestämmer att en man som mördat sina barns moder inför ögonen på barnen, ska ha rätt till vårdnaden och umgänge med barnen eftre dådet? Finns det ingen tanke i huvudet på dessa maktens män att barnen kanske är livrädda för detta monster som dödaqde deras far? Finns det ingen tanke i att detta monster ska få uppfostra dessa barn till att bli som han? MONSTER???
 
Alla krig i världen ska vi definitivt inte prata om. Gerillakrigare som våldtar, plundrar, misshandlar, lämlästar och tar barn som soldater och levande sköldar. Hur många kvinnliga gerillakrigare finns det i världen? Hur många despotiska envåldshärskarinnor kan ni nämna (var det Herr eller Fru Usama, Sadam, Hitler etc)? Det är väl knappast så att det var kvinnor som startade krigen, ledde dom, var förövarna och som sedan despotiskt härskade över ruinerna? Bara män.
 
Hur löser vi detta då? Hatar män? Kastrerar dom allihopa? Hänger våldtäktsmän? Inför strängare lagar? Blir som dom?
 
Vart tog medmänskligheten vägen egentligen? Varför har männen tappat bort den? Är den tappad eller bara ignorerad ett tag?
 
Och säg inte "Skyll er själva, för ni vill ha jämställdhet".
 
När det gäller våld, brutalitet, övergrepp, sexuellt felaktiga handlingar och totalitärt styre, så är det männen som är förövarna och barn och kvinnor blir offer. Så har det varit och så är det fortfarande i vår sk upplysta tid. Det har inget med jämställdehet att göra. Tvärtom borde män numera njuta av att skörda den söta frukten av att kvinnor hjälper till i traditionellt manliga saker.
 
Vad lär vi barnen? Att fortsätta samma hatiska våldsspiral? Att det är OK att döda flickvännen när hon säger tack och hejdå? Att det är rätt att våldta en pojke, för det är bara han som tar emot som är bög? Att det är rätt att förgripa sig på en svag människa för att dom inte kan försvara sig? Att det är rätt att döda för att hävda sin egen stolthet?
 
Jag blir äcklad. Jag får ont i magen.
 
Jag vill att regering, riksdag, parlament, kness, byråd, kungar och drottningar tar itu med detta världsproblem och gör det NU!!!! Detta är ett världsproblem större än hunger, översvämningar och bankkriser!
 
Lös problemet snabbt. För den siste snälle mannen är nog snart utdöd.
 
 

RSS 2.0