Manuskriptet från Accra, eller "Hur man lär sig ta dagen"

Förra veckan fick jag in 4 pass träning och det är inte illa alls! Det är sjukt bra helt enkelt!
 
Denna veckan har jag hunnit med ett pass än så länge, men det är ju bara onsdag och inte ens lunch än. Det hinns säkert med lite friskis och svettis under resten av veckan. Det känns som att det går bra nu.
 
Det går inte lika bra för några av mina vänner. Fick ett sms kl 3 i natt om att en vän satt på psykakuten med sin dotter. hon skulle kommit hit till mig i helgen för en girls weekend, men nu blir hon hemma med dottern ist. Undrar just vad som hänt.....
 
Och dagens myslunch med kompis på stan blev inställd för att hon är sjuk. Hon försöker jobba trots att hon mår dåligt, men lunchen ute på stan hoppar hon över.
 
Livet kan kännas hårt ibland och jag vet det mer än andra, men nu måste jag få peppa lite tillbaka. Jag läser en toppenbra bok just nu, som är full av visdom och jag finner extra insipration i den. Ni måste läsa den och ta till er av det som står där. Mycket kloka ord!!!
 
Manuskriptet från Accra
 
Man lär sig mycket om sig själv plötsligt och så får man modet att ta tag i dagen igen och igen.
 
LÄS DEN!
 
Må bra!
 
 
 

Frisk och Svettig!

Inte för att jag känner mig sjuk, snarare tvärt om! Jag är pigg, utvilad, glad, mår bra i kropp och själ och det känns som om livet rullar på av sig självt. Nedförsbacke och medvind alltså och det är ovanligt bra, eller hur?
 
Jag startade upp med Friskis & Svettis igår. Första passet var en 20 minutare på crosstrainer på eftermiddagen, mellan två tunga arbetspass. Andra passet blir idag och det blir ett cirkelpass på lunchen. Hej va de går!
 
Maten går det ju sisådär med kan jag säga. Det är inte hundraprocentig 5:2 men visst drar jag ner på maten lite varje dag och mest på kvällarna. Det är inga middagar av tyngre sort efter jobbet, det blir mest sallader och frukt.
 
Nu sticker jag iväg och svettas lite.
 
Hur går det med era nyårslöften?
 
 
 
 

Fastedag imorgon, 5:2

Imorgon är det fastedags!
 
Jag har räknat ut att 500 kcal kan fördelas så här:
 
Frukost - 200
Lunch - 300
 
Frukosten består av 30 gr havregryn och 200 gr lättyoghurt.
Jag lägger havregrynen i yoghurten redan ikväll så får det stå och svälla i kylen under natten. Då blir det en kall och god gröt. Jag sötar med Stevia och lägger i en droppe jordgubbsarom (sådan man har för att smaksätta sodavatten med).
 
Lunchen består av lättkesella, lättkeso och äpple med kanel.
100 gr keso blandas med 200 gram kesella. Tärna ner ca 175 gr äpple (ett lagom stort äpple alltså) och pudra på lite kanel.
 
Hoppas detta blir bra.
 
Återkommer imorgon kväll med resultat :-)
 
Ciao!
 
 

Dag 2 eller 3 eller hur man nu vill se det

Idag är 2:a dagen på jobbet detta år och 3:e dagen på året totalt sett.
 
Det är fredag, vilket betyder jobb och sen hem till mina busungar och packa inför malmö-resan till helgen. Nu drar vi till mormor och hälsar på. Det ska bli räff med bror och familj och så kusin också. Det ska bli promenad i stan och varm ginger wine på uteservering på Lilla Torg.
 
Jag ska nog koka ihop en Burgundisk gyta och bjuda familjen på på lördag eller söndag! Och dricka gott vin så klart.....
 
Man ska njuta av livet och umgås.
 
Malmö here we come!
 
..
 
 

Nytt År och nya möjligheter!

2014 ska bli dom nya möjligheternas år!
 
Först och främst så har jag bestämt mig för att starta med 5:2-dieten. Idag är första fastedagen och det blir proteinpulver till frukost, lunch och middag. Sen ska jag variera vad jag äter på fastedagarna, så att det känns roligt och nyttigt. Första dagen....weeehoooo!
 
I motsats till dagens proteinshakes så är jag otroligt sugen på rött vin och beuf bourguignon! Jag blev otroligt inspirerad av fimen "Julie/Julia projektet" som gick på TV igår. Det måste bli en köttgryta och gott rött vin till helgen. För mat är gott och nyttigt och en enorm trrend. Folk bloggar och fejsbukar om mat hela tiden. Det är vårt bränsle och vi blir glada av det. Varför då inte göra en bra sak av det? Så jag bestämde mig att blogga varje dag detta året och det kommer nog att handla om mat, träning och dom nya möjligheterna som jag hoppas på.
 
Apropå möjligheter så tänker jag mycket på barnen och jobbet och hemmet för detta året. Det är inte bara "jaget" som ska utvecklas, det är jobbet, relationerna och barnens framtid. Jag läser mycket nyheter på nätet och shockas över utveckling i världen. Dålig ekonomi, dåligt med jobb, stigande priser på allt, nätpedofiler, våld, kriminalitet, droger och i allmänhet rätt dystra utsikter för nästa generation. Det bästa VI kan göra är att se till att hjälpa dem ordentligt på traven med allt OCH se till att jorden inte är en så grym plats att leva på. Hur då, frågar ni? Jag vet inte riktigt, men det är väl en av sakerna som vi kan blogga om, eller hur?
 
Jag och en kompis pratade om möjligheter för gemensam business och det inspirerade mig att börja tänka i nya banor om jobb, framtid och positiv glädjespridning. Mycket i världen idag handlar om att vara just negativ och pessimistiskt och fatalistisk. Varför kan inte VI (jag och du) vända på den trenden med att starta en POSITIV grej? Den positiva grejen ska dessutom andas optimism och framtidstro. Bra saker alltså. Vi måste tro på en framtid och dessutom se till att skapa den tillsammans!
 
Så år 2014 startas med positivism, nytt mod, nya blogginlägg, 5:2 och en massa jävlaranamma!
 
Komigen!
 
 
 
 

RSS 2.0