Självmordstankar i Borås?

Den här lagen om att fotgängare alltid har företräde på övergångsställen har lett till rena rama självmordshysterin.
 
Jag kan inte tolka det som annat än att folk VILL bli påkörda. Varför skulle man annars SKYNDA sig fram till övergångsstället när man ser att bilen kommer och sen gå extra LÅNGSAMT över övergångsstället, samtidigt som bilen närmar sig med tjutande bromsar och däck?
 
Lägg därtill att det är mörkt och regnigt ute och att personen i fråga är mörkklädd (det är ju vinter för fan och då bär vi svart) och helt saknar reflexer (sånt trams bär inte vuxna). Det är bara sjätte sinnet som får mig att bromsa samtidigt som jag tänker "det kanske kastar sig någon ut framför min bil här och nu".  Och jodå, där kom det en man/kvinna utrusande i gatan mitt i strålkastarljuset. WTF?
 
Jag vet att hösten är deprimerande och att Borås inte är världens happyplace, men snälla fotgängare - varför vill ni att jag ska köra över er?
 
 
Varför inte använda reflexer och sunt förnuft?????
 
 
 
 
 

Varför måste man vara så PK?

Nu närmar sig advent.
 
Och genast blossar debatten om kyrkobesök med skolan upp.
 
LÄGG AV!
 
Det är bara i Sverige som man ska vara sådär mittemellan, lagom, mellanmöjlk, svenne banan politiskt korrekt hela jävla tiden! Denna debatten seglar aldrig upp i något annat land kan jag lova.Kan du tänka dig att man i USA, Frankrike, England eller Grekland ellre varsomhelst skulle diskutera detta? Nej. Skulle man i mellanöstern diskuter att man inte får göra ett besök i en moské? Nej! Skulle man i Thailand diskutera att man inte skulle besöka ett buddistkloster? Nejdå.
 
Om skolan bestämmer sig för att ha en skolavslutning i kyrkan så är det så. PUNKT. Gå dit och njut av guds hus, vacker arkitektur, underbar akustik och dina klasskamerater och dina barn och andras barn etc etc etc. Varför måste det göras till en PK fråga?
 
En kyrka är en stor samlingssal.
En kyrka är Guds Hus.
En kyrka är en konsertsal (inga andra byggnader har så fin akustik förutom ett och annat nybyggt operahus)
En kyrka är ett arkitektoniskt monument, antingen 100-tals år gammal eller svensk 70-tals tegel,
En kyrka är ett vackert dekorerat rum.
 
Det passar för kristna, för muslimer, för judar, för buddister, för ateister och för alla andra.
Den muslim som säger att han inte kan gå in i en kyrka är ett dumhuvud som inte ens kan läsa vad som står i hans egen Koran. Judar kan gå in i en kyrka. Kristna gör det. Ateister kan gå in i kyrkor och beundra akustik och arkitektur och konsten på väggarna om dom nu inte vill se det andliga. Buddister har inga problem med kyrkor heller. Så VEM i hela friden har problem med kyrkobesöket????? Varför är detta en politisk fråga? Vacker musik och små barn som sjunger är en ljuvlig fröjd för örat och själen. Var tacksamma för det. Det räcker så.
 
 
Vi har ju religionsundervisning i skolan och vi har SO och vi har andra ämnen som ska ta upp olikheterna i samhället, så vi kan lära våra barn att olika är bra. Vi ska lära oss att respektera alla hudfärger och religioner och uttryckssätt. Vi ska vara toleranta!!! Men vi får inte gå till kyrkan och sjunga i advent? Vad är det för skitsnack? Lika befängt är det med diskussionen om Svenska Flaggan och Nationalsången. Fast den debatten tar vi en annan dag.
 
Om vi nu ska vara PK, så varför inte göra ett besök i en moské och lyssna på vackert sjungen korantext? Och i ett budhisttempel kan man lyssna på sånger. Och i en synagoga också. Och så kan man gå till en vanlig konsertsal och lyssna så blir det inte så himla religiöst alls. Då kan det ju bli religionsundervisning och samhällsinformation samtidigt. PK så in i vassen. Oj, får man lov att säga vassen? Det kan ju tolkas som Moses vass....
 
Det jag vill säga är: Gå dit och njut av vacker barnasång!!!!
 
Sluta vara så himla mittemellan lagom mellanmjölk svenne (PK) hela tiden!
 
 

Hata - Älska

Detta med Zlatan-hatet. Jag fattar verkligen inte.
 
Killen ÄR duktig på fotboll. Han KAN lira boll. Han VET hur man placerar dojjan på bollen så den klyver luften och trasslar sig i nätet bakom målvakten. Varför måste då folk reta sig på hans stora näsa? varför måste folk reta sig på att han inte sjunger nationalsången och varför måste folk reta sig på hur han skakar hand med sina motståndare?
 
Alla ÄLSKADE ju den buttre tråkige tystlåtne fule Stenmark. Inte fan var han en upplyftande individ. Inte fan svarade han artigt och belevat och med ett brett leende. Han svarade bara "chooo, dä bar å åk" och sen gick han! ingen kunde runda pinnarna i backen så snabbt och säkert som han. Skit i att han inte kan prata. Kan han Svenska ens? Vem vet, han har ju aldrig pratat offentligt ändå. Men vi ÄLSKADE Stenmark.
 
Hur många satt klistrade framför TVn och glodde på tennismatcher för att Björn Borg var så läcker eller för att han var så vältalig? Björn Borg har väl aldrig sagt något intelligen i en intervju? Eller minns jag fel?Kille kunde slå en boll över nät och tajma in så att motståndaren befann sig på andra sidan planen. Därför älskade vi Björn!
 
Hur många av er belackare sitter klistrade framför OS-sändningarna och hejjar på Therese Alshammar för att hon är en gudinnelik delfin till människa? Hon ser mest ut som en knölval som precis ska svälja ett STORT stim krill. Men hon kan simma för helvete! Därför hejjar vi på henne och älskar hennes prestationer.
 
Hur många har suttit och glott på timslånga golfrundor med Annika Sörenstam och Tiger Woods för att dom är så superläckra och vältaliga? När sa dom något fantastiskt?Kan Annika Sörenstam den svenska nationalsången?
 
Kan vi inte bara enas om att Big Z kan lira boll. han KAN sätta in den där pärlan i mål när alla lagkameraterna är på topphumör och har lusten. Och ni som inte läst Zlatans bok, gör det, så kommer ni att förstå att han har rätt att vara kaxig över sin prestation. han har kämpat sju gånger värre än alla andra. Det har inte varit några räkmackor där inte. Han har rätt att vara kaxig eftersom han slitit extra hårt och kommit dit på egen talang.
 
 
Killen e ful javisst, men det är fotbollen vi älskar!
 
..
 

RSS 2.0