Rasismens ansikte och mekanismer

Såg på nyheterna igår att Somalier flyr Småland.
 
Jag har valt ut två berättelser härifrån Borås, som kommer att säga en hel del om vardagsrasismen.
 
Story nr 1 -
En kollegas man är ute på stan. Han har ärenden och lite bråttom. När han korsar en parkering råkar han springa på ett litet barn, som springer omkring på parkeringen. Han hejdar sig och kollar att allt är OK med den lille. Då kommer barnets mamma springande och vilt skrikande:
 
"Akta dig jävla svennejävel!!! Du rör inte mitt barn din jävla svenne!!!"
 
Det var en somalisk kvinna som utan prutande tyckte det var helt OK att kalla en svensk man för "Svennejävel" bara för att han råkade springa på hennes barn. Barnet hade helt obevakat sprungit omkring på parkeringen. Mamman, pappan och dom övriga 4-5 syskonen hade befunnit sig på en helt annat del av parkeringen. Varför väljer man att leva i Sverige, föda fram 5-6 barn i detta land, leva på svenska bidrag (jag utgår ifrån att denna somaliska 5-barnsmor INTE arbetar) och sen HATA alla svenskar och allt svenskt? Varför ska dom byta ort i Sverige? Det finns Svennejävlar i alla svenska städer om jag inte har helt fel för mig....... Enklast är väl att åka till en plats där det bara finns somalier, som tex Somalia.
 
Story nr 2 -
Jag själv blir påhoppad av en somalisk man, som utan omsvep anser att han har rätt att gå in på min uteplats och banka stenhårt på min balkongdörr kl 7 på morgonen. När jag sedan öppnar balkongdörren för att se vad han vill börjar han skälla på mig och mina "jävla ungar" över att hans bil blivit vandaliserad. Självklart är det mina barn, eftersom hans egna fina barn aldrig skulle göra något sådant. Till saken hör att hans skrotiga bil blivit nerklottrad med graffiti och det är bara "svennebarn" som gör sådant. När jag inte vill lyssna på hans skitsnack blir jag kallad "svennehora". (Ps. Storyn slutar med att min sambo tar ett allvarligt snack med mannen. Han har nämligen suttit i moskén och skrutit om att han ska hitta någon syndabock som ska få betala för hans skrotiga bil som inte fungerar och som hans försäkringsbolag inte vill betala för. Det han inte visste det var att min sambo hört honom....... Fin man va?)
 
Om man nu anser att svenskar bara är jävlar och horor, varför flyttar man då inte hem till sitt eget land? Där finns ju bara fina människor av hans egen sort har jag hört.
 
Jag bad honom faktiskt att flytta hem till Somalia. Han avslutade diskussionen med att kalla mig svennehora igen.
 
Så det här med rasism alltså..... om en svensk ropar "neger" blir det stort stohej i medier och somalier flyttar från orten. Men om man bor granne med folk som kallar en "svennejävel" och "svennehora" då ska man bita ihop och ta skiten för det är ju så synd om dom.
 
Jag tror att rasismen har fått ett helt nytt ansikte i Sverige, och det är inte ett svenskt.....
 
Jag är inte svensk även om jag är född och uppvuxen här eftersom båda mina föräldrar kommer från ett annat land. Jag är sambo med en ickesvensk som dessutom är muslim. Hemma hos oss firar vi både jul, påsk, midsommar och Eid. Att kalla mig "rasist" är bara rent skrattretande. Därför kan jag med all rätt hävda att om man inte är nöjd med Sverige och det svenska så bör man åka hem till sitt hemland, oavsett vlket detta är.
 
Många gånger har jag tänkt mig i jämförande syfte att "Vad hade jag möts av om jag flyttat till min sambos hemland tex?". Jag är rätt säker på att om jag bemött dom med skepsis så hade jag fått samma sak tillbaka. Dom hade undrat "vad fan gör hon här?". Men om jag integrerat mig, snabbt lärt mig deras språk, varit vänlig och öppen, tagit deras seder och traditioner till mig, ätit deras mat och inte krävt en massa krusande så hade dom nog öppnat stora famnen och välkomnat mig och sagt "vårt land är ditt". Jag är rätt säker på att det skulle vara så.
 
Integrera dig på alla sätt. Var nöjd med att du bor i ett fint land som vill ta hand om dig. Njut av natur och frihet. Njut av att vara trygg och orädd eftersom det inte finns minfält, natträder av våldtäktsmän och galna gerillakrigare. Njut av freden och yttrandefriheten. Ät lite svenska köttbullar nån gång och gå på ett svenskt julbord och ät sill och lax. Umgås med svenskar. Handla i en helt vanlig ICA-affär och inte bara i din landsmans supermarket, så får ni en inblick i vad en svensk äter och tycker om. Bemöda dig om att ta reda på traditioner och seder och lägg till dom till dina egna. Bemöt vänlighet med vänlighet, så kommer du att se att "Svennejävlar" egentligen bara är "dina grannar" och att DU kanske är ansvarig själv för DIN rasism.
 
 

Akta era barn om i är i BORÅS!!!!

Igår kväll gick idoterna lösa i Borås och det är skrämmande HUR idiotiska dessa människor egentligen är. Läs och darra av skräck.
 
Först var det Idiot nummer 1 som körde mot rött ljus OCH tutade ilsket åt tjejerna på övergångstället att flytta på sig. Vid nästa rödljus (som han stannar vid konstigt nog) blir han utskälld efter noter av en budbilskille som sett allt och hamnat i filen bredvid. Hade inte han skällt ut honom, så hade jag definitivt ringt polisen. Jag var på väg att leta fram papper och penna för att anteckan regnumret.Var har den mannen hittat sitt körkort? Varför har han körkortet kvar?
 
Jag hoppas han skämdes! Undrar vilken idiotisk ursäkt han hade? "Jag såg inte...." Jubelidiot.
 
Sen kommer vi till idiot nummer 2 som nästan kör på mig och min äldste när vi står på parkeringen utanför fotbollsplanen Brämhults IP där minstingen just tränar fotboll. Medelålders snorkig wannabe i XC90 kör in mellan dom parkerade bilarna och så nära bilen där vi står (vi står vid kofångaren på en parkerad bil) att han faktiskt kör över grabbens kickbike så den slits ur händerna på honom! Hörlurarna som han håller fastnar i styret och slits av och går sönder och grabben blir rejält skrämd. När jag går fram till bilen och undrar vad föraren sysslar med får jag till svar: "Din grabb ska flytta sig! Han stod i vägen för mig!" Både man och fru (passageraren) skriker och gormar och anser sig ha rätt att köra över små barn om dom står ivägen för deras framfart.
 
Vill ni veta om jag blev arg? Gissa....
 
Människan ger sig inte. Han menar på att om man står i vägen för honom när man kommer så får man skylla sig själv och att det var MITT ansvar att se till att min grabb inte stod i ivägen för honom när han kom körande i sin ministridsvagn. Då påpekar jag för honom att jag vet att han har barn i samma ålder som min grabb och jag frågar honom: "Om du sett någon göra så här mot ditt barn och sedan argumentera som du gör, vad fan hade du känt då?" Jag såg att han hajjade till och så muttrade han ilsket att han skulle be om ursäkt, vilket han i och för sig gjorde, men det var verkligen det där barnsliga sättet att be om ursäkt på. Ni vet det där: "Mamma tvingar mig att säga förlåt så jag säger väl det, men jag vill egentligen inte" - sättet.
 
Våra barn går på samma skola. Jag undrar hur han beter sig när han kör förbi skolan? Kör han ner elever som går över gatan? Ska man kanske sätta upp varningsskyltar med hans foto (och ett på frun också för hennes attityd var inget bättre) och reg.nr så att folk ska kunna hålla sina barn undan så dom inte blir påkörda? Kanske dags för övervakningskameror på parkeeringen till Brämhults IP, så att vi kan skicka våra barn på fotbollsträning lite tryggare och medvetna om att vi får bevisen på bild för galna föräldrars framfart. Vilken intolerant inskränkt liten värld av egoism lever dom där två i egentligen? Om ni bor i Brämhult och har barn på Myråsskolan som sen tränar på brämhults IP - akta er!
 
Vuxen människa med egna barn som beter sig på det viset!!!! JUBELIDIOT! Han och frun ska definitivt inte ha körkort eller bil. Tänk va arga dom hade varit om någon gjort så mot deras barn. Polisanmälan hade väl suttit där som en smäck! Men själva kan dom bete hur illa som helst.
 
Detta var dagens varningsrapport från Borås. Jag är säker på att jag återkommer snart igen....
 
 
 
 

Kram, styrkekram och små gulliga hjärtan....

Facebook status.



Tänk vad många kramar, styrkekramar och små hjärtan man får när man ändrar statusen till "singel". Tänk va många det är som inte ger en riktigt kram bara den där "styrkekramen" i text. För det är kanske en riktik kram man egentligen behöver och det är svårt att ge, eller?



Det man behöver IRL är ju "a shoulder to cry on" eller en riktig fet omfamning och en hand som stryker en över håret och någon som säger "såja såja, det löser sig". Vad betyder ett "kraaaam" på facebook?



Kanske skulle man skrivit "Grattis för fan!!!! Äntligen blev du av med den *****"?



Jag skrev "Om du behöver en kram, så får du den när vi ses". Iskallt.



Skulle nog skrivt "Grattis!!!" iaf. Det kan ju tas som både positivt och negativt. Beror på hennes humör.



GRATTIS!

Dagens lunch

Zucchinipudding, färsbiff, skysås gjord på smör, några små broccolibuketter.

Gott =)


RSS 2.0