Allt eller inget

Det verkar vara så i mitt liv, att det är allt eller inget.
 
Ena veckan är det bara tyst, tomt, livlöst och jobbigt. Nästa vecka är det full fart, glädje, värme och massor med positiva inslag. Det är en sån vecka just nu.
 
Jag skrev igår om alla mina hjärliga vänner och kalas denna veckan, men jag glömde nämna att jag idag får min nya bil också! Weeee, det ska bli roligt. Ny bil är alltid speciellt. Doften och käsnalan av att sätta sig i en bil som är fabriksny. UNDERBART!
 
Om jag tolkat det hela rätt, så kommer nästa vecka bara at tvara grå, trist, tråkig, långsam och hemsk.
 
Eller kanske helt underbar....
 
Vad tror ni?
 

Alla hjärtans VECKA!

Hela veckan ska det firas med kärlek!
 
I helgen var jag och tjejkompisarna iväg och hade en lördag utan dess like! Vi åt gott, drack för mycket och dansade tills dom stängde klubben och slängde ut oss! Efter det gick vi hem och drack lite till, snackade och somnade gott. Nästa morgon var det soffmys, kaffe, frukost och planer för en tripp till New York innan jag var tvungen att åka hem igen.
 
Imorgon tisdag blir det en kväll med vin och god mat med en riktigt nära och kär vän. Hon är en supergod vän och hon bor på krypavstånd från mig!
 
På onsdag kväll blir det en utekväll med en annan kär vän. Hon och jag ska äta och dricka och sen vet jag inte vad vi hittar på. En onsdag kväll i metropolen.... allt kan hända ;-)
 
På fredag är det Alla Hjärtans Dag och då kommer min bror med familj på besök och stannar hela helgen. Det blir huset fullt och mina grabbar kommer också hem. OJ, va vi ska kalasa på fredag. Det blir värme, kärlek, vänskap, kramar och mys så hjärtat kommer att spricka!
 
 
SÅ firar man alla hjärtans Vecka hos mig! Med MÅNGA kära och älskade.
 
Hur firar DU?
 
 
 

Aktiv söker likasinnad

En tanke som slog mig nyligen var:
 
Det är väldigt många män som beskriver sig som "aktiva" som är singlar.
 
Mannen i fråga söker givetvis en liksinnad. Det ska vara gym varje dag, segling varje helg, golfrundor varje vecka, jordenruntresor varje månad, häftiga racingweekends med polarna till Nurnburgerring, bergsklättring varje sommar, skidresor varje vinter och däremellan egentid för man ska ju vara två men inte ihoplimmade. Hon ska gilla alla hans saker så klart, för hon ska ju vara perfekt för honom. Det nämns sällan något om att han skulle vara intresserad av en solvecka på Mallis, en shoppingresa till Milano, besök i hennes hemstad på helgen, lite utekvällar på stan, promenader i centrum soliga lördagar med en glass i handen och hålla handen, fika med kompisar en regning söndag eller weekend i London/Paris med teaterbesök, konstgallerier och museeum. Sånt tjafs ägnar sig inte riktiga karlar åt.
 
Jag tänker så här: Jag är inte alls förvånad över att alla dessa hunkar, heros, hetero, hellboys är singlar. Vem vill/orkar vara ihop med en sån överaktiv jävel? Han har säkert ADHD och kan inte sitta still och tabletterna måste ha slutat fungera för hans förra tjej slängde ut honom.
 
 
För mig räcker det med det där svennebanan "lagom" av allt. Resor, gym, aktiviteter och sällskap med den man tyker om (älskar).
 
 
Jag behöver inte åka jordenrunt i en liten segelbåt varje helg. Jag kan gå hand-i-hand en grå dag och bara planlöst driva omkring.
 
Ska du med?
 
 

Say something

Hörde denna låten på radio idag och den gick rakt in i hjärtat. PRECIS så känns det....
Grät som ett barn i bilen...
http://youtu.be/-2U0Ivkn2Ds

Sånt pratar vi om på fikat....

Dagens fiakämne - jämmställdhet.
 
Vi är ett bra gäng på jobbet. En blandning av män och kvinnor som alla har skinn på näsan och åsikter och som gärna delar med sig av egna erfarenheter och tyckanden.
 
Vi var rörande överens idag. Inte ens sådär skojigt busigt tokroligt elaka, bara överens. Jämmställdhet handlar om att dela bördan av vardagen. Att dela glädje och sorg. Att älska och ta hand om varandra lika mycket, fast varochen på sitt sätt. Det handla rinte om att tvätta varannan gång eller att dela föräldraledigheten i exakt lika stora delar.
 
Det handlar om att DELA. Du gör detta och jag gör detta. VI gör detta tillsammans. Så länge båda är nöjda med fördelningen så blir det ju jämställt. Skit samma om hon lagar maten och han lagar bilen. Det värsta vore väl att dom gjorde häften var. Tänk dig ett par som båda ska mecka med bilen och laga middag samtidigt! Eller att snickaren lagar middag åt sin sjuksköterskefru medan hon bygger på den nya altanen. Varför skulle det vara en lysande arbetsfördelning? man ska väl göra det man tycker om, det man är bäst på och det som gör att ens egna familj fungerar bäst.
 
Låt inte Vänstern, Socialdemokraterna och Miljöpartiet berätta för er att er familjesituation är dålig. Om ni är nöjda så är det bra för er. Låt inte partipoloitik styra hur ni vill ha det hemma. Varför är det bäst om föräldrarna delar lika på föräldraledigheten? Kan inte vuxna människor avgöra själva?
 
Jämställdhet = Vi delar lika på bördan av vardagen. Du gör DETTA och jag gör DETTA.
 
Bra va?
 
 

Det där om kärlek

Tänkte precis SÅ DÄR som man inte ska tänka.
 
Sen såg jag ett blogginlägg som handlar just om att INTE TÄNKA SÅDÄR.
 
jag kommer aldrig träffa någon”, ”varför vill ingen ha mig? Är jag inte bra nog?” ”undrar hur det är att vara den där snygga tjejen som alla killar vill ha?” ”ingen vill ha mig, jag är för ful, för fet, för dum, för kort.”
 
Jamen, ändå tänker vi så. För att vi är människor och vi behöver varandra. Vi behöver kärlek. Men ibland fokuserar vi på att kärleken handlar om någon annan än oss själva eller att det måste vara en partner. Kärlek är även vännerna, familjen etc.
 
Och inte blir det mindre lätt för att tidningar och nätet fylls av bilder, reportage och hyllningar till Alla Hjärtans dag. Rosor, choklad, middar, dejtingsajtre som utlovar perfekta partners och så självklart röda hjärtan överallt. Man blir deprimerad efter ett tag utan att ens vilja det.
 
Jag är singel. Klart jag vill ha kärlek. Klart jag inte vill leva ensam resten av livet, men jag vill inte nöja mig med första bästa heller. Hellre ensam än leva ihop med någon som är halvbra.
 
Jobbet kallar. Jag får fundera på kärlek och vänskap en annan dag.
 
LOVE!
 
 

RSS 2.0