Borås centrum en solig fredag

Jag är som sagt stressad idag.

Jag ahde ett litet ärende till stan idag. Tyvärr ligger revisorns kontor mitt inne i centrum, så jag har inget annat val än att ta mig mitt in i smeten. Jag ska passa på att fixa en lunchlåda till mig och mannen också.

Det är miljoner med människor inne i stan. mest verkar det vara förvirrade bilburna människor. Det korkar igen. Det finns ingen balans, sans, humor eller medmänsklighet hos dessa biltrafikanter. Dom vill fram till varje pris och tar ingen hänsyn till varken polis, gångtrafikanter, vägarbeten, trotoarer, andra bilar eller trefikregler.

Det är fredag och sol och det är lunch. Ta det lugnt!!!! Det går inte fortare bara för att ni blockerar gatan eller beter er som om ni var världsmästare och ägare till hela gatan.

Nåväl, jag fick både ärendet uträttat och lunchlåda.

Nu när jag är mätt så kan jag skratta åt eländet. Tyvärr blir det en pärs till i eftermiddag då jag ska hem.

Sen ..... sen är det helg....

STRESS...och sen...*pusta ut* ...

Det är fredag och sista dagen i månaden. Det betyder alltid att alla vill ha klart sina projeklt och assistenten vill ha in alla fakturaunderlagen.

Det är dessutom sista arbetsdagen innan ledigheten.

Jag har ingen tid för bloggande!!!!  =)



Fast om jag hinner allt i tid idag så kommer HARMONI att inträda och jag kan lugnt packa mina och barnen saker och resa iväg på måndag morgon.

Då kanske det ser ut sår här ist...



Gött va? =)


Söderhäng en tisdagskväll



Jag och jobbarkompisarna tog en After Work igår kväll. Det fick bli söderhäng och det var trevligt som tusan.

Massor med folk. Bra väder. God öl. God mat.

Först hamnade vi på Akkurat och satt i baren och snackade och drack goda öl.

Sen blev det långpromenad runt kvartern p söder för att hitta en restaurang som hade ledigt bord för 7 personer. Det var inte lätt eftersom ALLA var ute igår.

På Kvarnen vid Björns Trädgård fanns det plats. God mat blev det också. Lax med musslor och löjrom.



Sent på natten promenerade jag tillbaka till Kungsholmen för att sova i min sköna hotellsäng.

Idag är jag trött och riktigt NÖJD =)

I kväll åker jag hem till Borås igen.


Stockholm

Är i Stockholm och jobbar.

Promenerar till jobbet från hotellet på Kungsholmen till kontoret i Gamla Stan.

Massor med människor som promenerar till jobbet. Allt är öppet redan kl 8 på morgonen. Folk äter frukost ute på stan. Det doftar nybakat bröd, nyrostat kaffe och nyparfymerade människor överallt.



(vacker vy över hustaken i gala stan)

Solen skiner ner genom morgondiset.

Trevliga vänner förgyller mina kvällar med middag och mina morgnar med frukostsällskap. Det är trevliga kollegor på kontoret. Det blir AW i gamla stan i kväll.

Och sen ska jag sakta gå hemåt genom stan. Njuta av vårluften som fylls av grilldoft, havsluft och nyparfymerade människor på väg ut i natten.

Älskar Stockholm!


Dagens shopping

SOLGLASÖGON (129 sek)

+

HANDVÄSKA (299 sek)

från  MQ



snygg va?


Helgplaner

Hlegtankarna kommer till mig såhär när jag sitter högt över takåsarna i Glennsville......

En kompis till mig kallar Göteborg för "Glennsville". Alla heter ju Glenn här vet ni väl.

Här sitter jag och ser ut över soliga takåsar i strålande solsken. Smått lätta moln ser jag på min himmel, min himmel som är blå. Och så kommer längtan efter ledighet och uteserveringar och kalla drycker i solsken.

Längtan efter grill och picknick.



Jag tänker nog ta en utflykt i helgen och grilla kanske. Det vore väl trevligt?

Vad har ni för planer för helgen?



Från 34 till 14!

Har ni märkt att tiden går så fort just nu?

Det känns som att dagarna bara flyger iväg och att dygnet minskar i timmar. Det är morgon och sedan är det plötsligt kväll och läggdags igen! 16 h bara försvinner. Arbetsdagen flyger på. Natten känns som ingenting (kanske därför som vi är så trötta allihop?). Kvällen passerar i ett huj och ingen vill egentligen gå och lägga sig för "vi kom ju precis hem eller hur?".

I höstas var det tvärt om. Då kändes det som att dagarna aldrig skulle ta slut. Det var minst 34 h på ett dygn. Arbetsdagarna ville aldrig ta slut. Natten var oändligt lång. Kvällarna var bara sega och långa och mornarna var som flytande tjära, svarta och tröga.

Just nu känns det riktigt roligt med allt! Men det känns också som att livet försvinner lite för fort. Jag hinner inte med allt som jag vill och måste.


Tänk om man missar något viktigt? Tiden räcker liksom inte till.
Det känns som att jag faktiskt missar LIVET.

Fast å andra sidan så finns det ju positiva saker med att tiden går fort. Det är nu mindre än 2 veckor tills vi ska åka på solsemester!!!!!



På min "glöm inte lista" finns det givetvis solkräm, badtofflor och en bra bok att läsa vid poolen!

Biljetterna hänger på kylskåpet! Snart dags att åka alltså!!! =)


Dagens frukost

Idag kunde jag inte låta bli att äta frukost med killarna. Annars äter jag en macka på språng och dricker mitt kaffe överallt i lägenheten.

Jag har köpt en ny sorts flingor och dom såg så goda ut att jag var tvungen att ta en skål med iskall mjölk och krispiga Froot Loops.

JÄTTEGOTT!!! God smak och mycket krispighet är det. Dessutom har dom stoppat i vitaminer i flingorna, vilket är bra. Men det är en himla massa socker. Det är ju mindre bra. Allt som hallt - GOTT.

 nesquik

Grabbarnas favorit är nesquick och vanlijyoghurt. Nesquick är bättre än Loops när det gäller socker (mindre socker alltså) och det är mer fibrer men inga vitaminer. Nåja, man kan inte få allt och det är ju ändå sällan dom äter flingor och då kan man unna sig något riktigt smaskigt!

Nu längtar jag efter en rejäl macka! =)


Fredagslängtan

Idag är det fredag och jag ska hämta mina boys. Jag har inte sett dom på en vecka och jag LÄNGTAR!!!

Jag längtar efter att få ledigt efter en lång och intensiv vecka.

Jag längtar efter den där sköna känslan av ro i kropp och själv när mörkret lägger sig och alla tystnat då fredagsmysfilmen startar. Jag längtar efter det där glaset vin som bara är godast på fredag kväll. Jag längtar efter kramar från pojkarna. Jag längtar efter det tjatiga "mamma!!!!!". Jag längtar efter den där sömniga trötta kramen från en kille som precis ska somna. Jag längtar efter det uppdukade fredagsmysbordet med godisskålar, chips och ostbågar och ett stort glas iskall cola. Jag längtar efter fredagsmörkret och tysnaden i hemme sent på natten, då man blåser ut alla tända ljus och vet att nästa morgon är det lördag och mobilen kommer inte att ringa 06.00.  Jag längatr efter en mysig kväll med en avslappnad och utvilad sambo. Att få krypa ner i sängen och småprata länge och sen somna tillsammans utan stressen av att behöva somna direkt. Jag längtar idag.



Det är ca 6 h kvar av saknaden.


Och där någonstans gick det åt helvete

Idag är vi trötta allihop. Det är en sån dag bara.

Jag bestämde mig för att dra med en tjej på lunch idag. Vi gick till "2:a våning" och åt lunch. Nothing fancy, bara ris, kyckling och sås och sallad. Till detta blev det en hel del tokigheter och skratt. Någonting hände när vi väl fått i oss varm mat.

När vi kom tillbaka till kontoret blev det värre.

Vi har bara snackat, skratta, tramsat och kört FB sen kl 11.30.



Vad hände idag?


Man är glad att våren äntligen är här,

ända tills man kommer på att all trötthet, snuva och kli i halsen beror på den blommande viden utanför fönstret.



Aaaatjo!

Är ni allergiska på våren?


Enklaste fisksoppan till lunch

Fisksoppan är så enkel att den blev klar på 20 minuter igår kväll!

Det är rätt mycket Kajsa Warg och "man tager vad man haver" för tillfället. Jag försöker rensa skafferi och frys och så slår latheten till när barnen är hos sin pappa. Jag och sambon nöjer oss med enkla måltider. Något som går lätt och snabbt och mättar lagom.

Jag hittade lax och jätteräkor i frysen, morötter, rotselleri, gul lök och potatis fanns i skafferiet och kylskåpet. Efter att ha fräst grönsakerna i lite olivolja fick dom koka  i buljong (grönsaksbuljongtärning) med tomatpuré och en liten piff med sambal oelek. Sen kom laxen, som fick ligga i ca 5 minuter och slutligen fick räkorna landa.

Och så köpte jag en färsk fralla på konditoriet på väg till jobbet.




Gott, nyttigt och enkelt. Lite effektfullt också med rött och svart porslin.

=)


Vegetariskt

Det ska visst vara vegetariskt på menyn nu. Det är Hälsans Kök och vego-recept på alla håll. Det är Quornfärs och allt möjligt sk vegetariskt.

Det som förvånar mig är att folk som vill äta just vegetariskt väljer att äta något som ser ut som kött och som har samma koncistens som kött. Varför gör man det? Varför äter man helt enklet inte något som enbart innehåller grönsaker? Varför ska det se ut som kött och helst smaka som kött?

Mina favo vego recept är:

Auberginegratäng. Givetvis med bara aubergine, tomatsås och mozzarella. Supergott och lättlagat.



Sen har vi så klart Pasta Marinara. Enklast är bäst. Pasta och en härlig tomatsås gjord på färska tomater. Gärna lite färsk basilika och ett par svarta oliver. Olivolja och färskriven parmesanost på toppen. Ljuvligt gott och älskat av alla.



En annan favorit är spenatsoppa. Gärna med kokt ägg. Det kanske behövs dessert efter den sån måltid. Äppelpaj med vaniljsås brukar mina killar gilla.




Dom önskar sig, jag betalar

Att vara mamma kan vara riktigt dyrt ibland.

Barnen vill ha allt dom ser och allt som dom gör reklam för på tv. Det dyker upp nya teknikprylar jämt och leksaker som man ska samla på. Och TV-spel ska vi inte ens prata om. 600 kr för något dom tröttnar på efter en vecka.

Såg den här bilden på FB och sen på deras hemsida. Den är kanonrolig och SÅ träffande.

Det är jag som är den som betalar. iPaid for it! =)




ny frisyr

Idag ska jag klippa mig och fixa håret.
Jag TROR det ska bli såhär ungefär:



Tycker ni att det ser OK ut?


Internationella kvinnodagen

Jag har firat min mor med en present. En "mammaängel". En superfin figur i trä som visar en ängel som håller upp ett barn.

Visst har vi våra duster, jag och min mor, men jag måste erkänna att när det kommer till hemmet och barn, så är hon en äkta ängel. Jag tyckte det passade perfekt.


Och så delade jag min räkmacka med supergoa tjejen i rummet intill på kontoret. Fick vi ju räkmacka båda två helt plötsligt. GÖTT var det.

Nu glömde jag ta en bild på änglamamman, men om ni kikar in på Wedbergs Blommor så hittar ni dom vid kassan. Det finns fler... Kanske köper en till mig själv också ;D


http://www.wedbergs.se/varor.html


Jag tror jag gjorde både min mamma och goa tjejen på kontoret glada idag. Känns bra.


Jag är en VÅRTULPAN!

Jag mår oförskämt bra just nu. Solen lyser varje dag. Vännerna börjar visst också töa fram ur vinterdvalan och folk börjar intressera sig för AW och fika och umgänge. Påsken och ledighet och resan till solen med barnen närmar sig med stormsteg och det börjar kännas lite som när man själv var liten....jag längtar...

Dom där tyngande projekten som varit ett konstant dåligt samvete sen november har äntligen blivit klara.

Det känns nästan som om det just nu är lager efter lager av dålig som skalas bort precis som man gör med dom där vinterglåmiga lökarna som man köper just nu. Inte en endaste en är frisk och fräsh, man måste skala bort halva löken först. Om jag fortsätter att skala av dom skrumpna, mögliga, sladdriga och ofriska lagren, så är jag snart nere i den friska kärnan. Då mår man fint igen! 

Men om man ser sig själv som en lök, kan man få välja typ av lök då?

Helst hade jag velat vara en tulpanlök. En som blommar ut vackert på våren. För just denna våren mår jag PRIMA. Som en äkta fin vårtulpan.



Visst vill man sträcka såhär stolt på sig en solig vårdag? Att få känna sig störst, bäst och vackrast.


RSS 2.0