Var ligger moralen?

Läser om Instagram-målet på nätet.
 
Flickorna som starade eländet har fått sina domar och dom blir skyldiga dryga böter också. Med tanke på förtalet har dom blivit dömda till en massa böter och så blir deras mammor skyldiga att betala i och med att flickorna inte är myndiga.
 
Det är ensamstående mammor med fler barn. Flickorna har syskon. En av mammorna träder fram och säger att hon inte har råd. Hon är ensamstående med fem barn. FEM? Ensamstående? Jag förfasas över att det faktiskt är så många barn har det idag. Ensamstående mamma och fem barn..... då är det fan i mig inte lätt att växa upp...
 
Jo jag börjar se en klarare bild nu. Flickan är förmodligen i behov av hjälp och mamman också. Syskonen förmodar jag behöver hjälp också och inte bara ekonomiskt. Dom här människorna behöver hjälp socialt, ekonomiskt, fysiskt och kanske även psykiskt. Dom mår nog inte bra på något sätt. Var har samhället varit fram tills nu när det är dags att utdömma straff?  Sett ur detta perspektiv är ju Sverige lika illa som vilket U-land som helst. Vi tar inte hand om dom fattiga och svaga, men vi delar ut hårda straff till dom när dom gör fel.
 
Flickan som gjorde det då? Hon har förnedrat andra. Hon har satt sig själv i klistret. Hon har i princip skuldsatt sig själv och sin mor i all tid och evighet och hon har även gjort sina syskon illa i och med detta.
 
Vilken tragedi för alla inblandade.
 
Ibland undrar jag om inte spöstraff är lindrigare? Om flickan fick ta emot 10 slag på sin lilla rumpa offentligt, då skulle enbart hon lida. Enbart hennes lilla rumpa. Enbart smärta en liten stund och sedan är det över. Det straffet hon fått nu kommer att förfölja henne, hennes mor och hennes syskon resten av livet. DET är inte moraliskt korrekt.
 
Men det är ju inte morlaiskt korrekt att hänga ut någon offentligt som hora heller. Men skamen försvinner ju lika snabbt som smärtan från ett rapp över rumpan.... Ska mamman kanske få några rapp över sin rumpa också som straff för att hon inte uppfostrat sitt barn ordentligt?
 
Vad tror ni? Vad är det moraliskt korrekta straffet för ett barns dumhet?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0