I fritidens våld

Jag är mamma till två killar som båda går i skolan.
Det äldste är för gammal (12år) för att få vara på fritids men den lille befinner sig där. Och mår bra. Han gillar verkligen fritids och fröknarna och det gör jag med. Underbara människor!

Det jag är så hemskt arg över är följande:

1. Vi normala människor har 5 veckors semester. Det verkar som att ledarna för skola och fritids INTE förstår detta. DOM har ju 20 förbaskade lediga veckor om året.

2. Trots sina enormt långa ledigheter så ska personalen ha utbildning på icke lov-tid. Det betyder att mina 5 veckors semester ska drygas ut (hur gör man det?) till ytterligare en hel vecka per år.

3. Det kommer lappar om "stängt fritids" hur ofta som helst och det är alltid ett hot, aldrig ett löfte, om att det ska finnas jourfritids och vikarier. Det kommer aldrig en lapp med texkten: "Kära föräldrar, vi ska ha utbildning för personalen i 2 dagar så vi har ordant fina vikarier åt era barn så ni kan lämna dom tryggt på samma plats precis som vanligt. Puss och kram. Verksamhetsledaren." Det kommer lappar med texten: "Vi ska ha utbildning i två dagar. Fixa något eget för din unge! Annars blir det jourfritids någonstans och med vikarier." Hoppsan!

Vad är det för inställning till sin verksamhet och till den servicefunktion som man faktiskt sitter på? Tänk om alla andra servicemänniskor skulle fungera på samma sätt? 

- Fuck you, vi ska ha semester fixa din egen jävla hotellsäng!
- Fixa din egen jävla bensin någon annanstans eller promenera! 
- Vi ska ha stängt, fixa dina bankaffärer i Polen ist!
- Vi ska ha semesterstäng, hoppas du kan släcka din brinnande stuga helt själv! Föresten har vi hört att det ska regna hela sommaren. Good Luck Suckers!
- Hej, vi har stängt över sommaren för vi behöver ledigt, men du kan väl anlita en privatspanare, egen secret service aget eller benknäckare. Ring Hoffas MC-gäng. Mvh Polisen!

Det är bara skola/fritids som har den där inställningen att dom ska ha stängt när det passar DOM, inte när det passar deras "kunder". Och att dom överhuvudtaget anser sig ha rätt att stänga ner helt. Och varför är det så? Jo, för att det är en kommunal inrättning som inte är vinstdrivande. Servicekontoret (här måste jag ta en paus och skratta lite åt namnet) har ju för tusan öppet året runt, alla dagar.

Det finns alltså inget "Service mind" inskrivet i deras verksahetsplan och ingen förståelse för att 5 veckors semester (25 dagar på ett helt år alltså) inte räcker till 2 veckors julledighet, en veckas sportlov, en veckas påsklov, 2 extra klämdagar på våren, 10 veckor sommarlov, en veckas höstlov OCH 2+2 extra studiedagar. 

Tänk om jag skulle vara ledare för den verksamheten......

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0