Helt nytt LCHF-recept!
Kolla vad jag hittade på http://www.tasteline.com/recept/Zucchini-_och_fetaostpudding_med_salami_och_parmaskinka
Perfekt! Och ser otroligt gott ut också. Måste prova i helgen!
Ingredienser
1 st |
150 gram |
1,5 dl |
0,5 dl |
2 st |
200 gram |
2 msk |
Tillagning
Sätt ugnen på 175°. Montera den vändbara rivskivan med grova sidan i matberedartillsatsen på din köksmaskin och riv zucchinin. Lägg den rivna zucchinin i en sil och salta lätt. Låt den ligga i ca 10 minuter och krama sedan ur överflödig vätska.
1. Mixa osten, vispgrädden, kesellan och äggen med mixerstav eller i mixer. Blanda ner den rivna zucchinin och smaka av med framförallt peppar, det behövs inte så mycket salt eftersom osten har egen sälta.
2. Häll upp i fyra små smorda ugnsfasta formar. Ställ formarna i vattenbad, t.ex. i en långpanna eller en större gratängform, och baka i ugnen i ca 40 minuter.
3. Servera puddingen med salladsblad och salami och skinka.
1. Mixa osten, vispgrädden, kesellan och äggen med mixerstav eller i mixer. Blanda ner den rivna zucchinin och smaka av med framförallt peppar, det behövs inte så mycket salt eftersom osten har egen sälta.
2. Häll upp i fyra små smorda ugnsfasta formar. Ställ formarna i vattenbad, t.ex. i en långpanna eller en större gratängform, och baka i ugnen i ca 40 minuter.
3. Servera puddingen med salladsblad och salami och skinka.
Kommentarer
Trackback