Lite nyttigt och lite onyttigt

Det är svårt att hitta på bra och nyttig mat varje dag. Killarna tröttnar på samma mat om och om igen och så finns det risk för att middagen blir det samma som lunchen på skolan. Klassikerna "fiskpinnar med mos" kan ju serveras både i bamba och hemma i mamas kök.

Som tur är älskar mina killar spenatsoppa. Det är snabbt och enkelt och nyttigt.

Då måste man kompensera med en smarrig eftrrätt: äppelpaj med vaniljsås.



Soppa:

Koka upp 2 liter kycklingbuljong och häll i en hel påse (1 kg) hackad spenat. Koka upp. Klart!

Servera med kokt ägg och eventuellt en klick gräddfil.

Paj:

8 fina äpplen skurna i bitar.
3 tsk socker
1 tsk kanel
Blanda socker och kanel med äppelbitarna direkt i pajformen

Blanda ihop 1 dl socker, 2 dl havregryn, 1 dl mjöl och 150 gr smör.

Strö över smuldegen över äpplena och grädda sedan i ugnen i ca 40 min på 225 grader.

Det blir ett extra knäckigt och krispigt täcke!

Servera äppelpajen varm med ISKALL vanlijsås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0